Trucuri care te ajută să reduci consumul de lemne al centralei

lemne-foc-centrala

Acum că sezonul de iarnă a debutat, cel mai probabil că te preocupă foarte mult detaliile legate de consumul de lemne pe care îl vei avea în următoarele luni. Preocuparea ta este justificată! Oare cine nu își dorește să plătească sume cât mai accesibile pentru confortul termic?

Ei bine, dacă vei alege să cumperi o centrală pe lemne Stropuva, vei fi cu un pas mai aproape de îndeplinirea acestui obiectiv. Iar dacă vei aplica și trucurile pe care ți le prezentăm în rândurile imediat următoare, atunci sigur vei reuși să obții consumul redus de combustibil pe care ți-l propui.

Am pregătit, așadar, mai multe sfaturi cu ajutorul cărora poți reduce consumul de lemne al centralei tale. Aplică și tu recomandările din rândurile următoare iar la finalul sezonului de încălzire, vei concluziona că ai plătit mai puțin pentru căldură.

Iată care sunt sfaturile noastre:

Izolează-ți locuința

Înainte de toate, ar trebui să ai în vedere izolarea eficientă a locuinței tale. Dacă vei face asta, atunci vei reduce necesarul de încălzire al casei tale.

Nu de puține ori ți-am recomandat aici pe blog să investești în izolarea casei tale, iar asta deoarece în acest fel vei reuși să păstrezi căldura în interiorul casei pentru mai mult timp. Altfel spus, este o investiție care își merită banii.

Verifică ferestrele, ușile și pereții. În cazul în care există fisuri sau spații neetanșe, aceste probleme trebuie remediate. O casă bine izolată va necesita mai puține lemne de foc pentru încălzire.

Folosește lemn eficient

Lemnul de foc pe care îl folosești trebuie să fie de o eficiență superioară. Despre calitatea lemnului de foc am discutat, de asemenea, de multe ori. De exemplu, ar trebui să citești și acest articol despre condițiile necesare pentru ca lemnul de foc să ofere un randament maxim în timpul arderii. Vei găsi o mulțime de informații utile!

Sfatul nostru este, așadar, să alegi lemn de foc de esență tare și totodată să te asiguri că lemnul este uscat și bine stocat. Lemnul umed nu este recomandat pentru alimentarea centralelor termice!

Controlează temperatura

Atât timp cât centrala ta pe lemne îți oferă această posibilitate, folosește un sistem de control al temperaturii. Termostatele programabile reprezintă un exemplu foarte bun în acest sens.

Instalarea unui astfel de termostat îți va oferi posibilitatea de a ajusta temperatura în funcție de propriile preferințe. În acest fel, vei reduce consumul inutil de energie termică.

Curățarea regulată a coșului de fum

Atât timp cât coșul de fum al centralei va fi curat, modul de funcționare va fi mai eficient. În acest fel, arderea va fi completă iar reziduurile nu se vor mai aduna la fel de simplu.

Altfel spus, curățarea regulată a coșului de fum contribuie la menținerea performanței optime a centralei.

Îți recomandăm să citești și acest articol despre cum poți evita incendiile produse din cauza coșului de fum.

Folosește centrala corect

În final, trebuie să te asiguri că folosești practici eficiente de utilizare a centralei. Asigură-te că optezi pentru modul corect de încălzire și mai ales că respecți regulile de utilizare, iar astfel vei reuși să economisești lemnul de foc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Cosul dvs este golInapoi la magazin