3 condiții esențiale pentru ca lemnul de foc să ofere un randament maxim

lemn de foc

Probabil că știi bine deja faptul că lemnul de foc are foarte mult potențial, iar dacă este folosit într-o centrală pe lemne de calitate, așa cum sunt cele pe care noi le comercializăm, suntem siguri că vor oferi performanțe foarte satisfăcătoare.

Cu toate acestea, este important nu numai ca sistemul de încălzire să prezinte capacitatea de a exploata lemnul de foc la adevărata sa valoare, ci totodată există anumite condiții pe care trebuie să le respecte și lemnul de foc.

Pentru ca acesta să ofere un randament maxim, există 3 condiții de o importanță deosebită. Despre condițiile esențiale pe care lemnul de foc trebuie să le îndeplinească pentru a oferi un randament maxim ne propunem să discutăm în rândurile următoare.

Iată care sunt acestea:

Umiditate redusă

Înainte de toate, pentru ca performanțele lemnului de foc să fie la nivel înalt, este important să existe un conținut cât mai scăzut de umiditate. Doar în acest fel lemnul va arde eficient!

Trebuie să știi că lemnul proaspăt tăiat are un conținut mare de apă, ceea ce va reduce atât temperatura cât și randamentul arderii.

Recomandarea noastră este simplă: folosește lemn cu un conținut de umiditate de maxim 20%. Depozitează lemnul într-un loc uscat și bine ventilat pentru o perioadă cât mai îndelungată, astfel încât lemnul să se usuce cât mai bine. Îți recomandăm și articolul nostru despre timpul necesar pentru ca lemnul de foc să se usuce.

Dimensiuni corespunzătoare

Mai apoi, este important ca lemnul să fie tăiat la dimensiuni potrivite pentru centrala termică.

În mod obișnuit, lemnul ar trebui să fie tăiat pe lungimi de aproximativ 30-40 de centimetri, astfel încât să ardă uniform dar și eficient. Este important și ca diametrul să fie unul adecvat.

Pregătește lemnul corespunzător iar mai apoi acesta va arde mai eficient.

Stocare corectă

În final, este important ca lemnul să beneficieze de condiții cât mai bune de stocare, pentru a menține un conținut redus de umiditate. În acest fel, vei prelungi durata de ardere.

Locul în care depozitezi lemnul ar trebui să fie bine uscat dar și ventilat, ferit de intemperii, fără a lua contact direct cu solul. Acordă atenție și perioadei de stocare, deoarece lemnul are nevoie de mai mult timp pentru a se usca. Totuși, nu este o idee bună ca lemnul să fie depozitat prea mult timp, deoarece s-ar putea usca mai mult decât este necesar, iar astfel randamentul va fi și el afectat.

Asigură-te că lemnul de foc pe care îl folosești pentru alimentarea centralei tale respectă aceste trei condiții, iar astfel sigur vei reuși să obții performanțe mai înalte odată cu trecerea timpului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Cosul dvs este golInapoi la magazin