Pareri despre centralele Stropuva

Scrie-ne parerea ta!

3 + 14 =

Ce pareri au clientii nostri:

Detin acasta centrala de 3 ierni!Stropuva 20 kw.u.Este foarte buna, consum circa 6 m.c. pe iarna la o temp de 23-25 grade folosind deseuri de fag, merge bine si pe brichete-dar pretul pt zona mea este prea mare, merge extraordinar de bine pe stiuleti de porumb, ceea ce distribuitorul nu va spune pentru ca banuiesc ca nu a facut experiente- dar eu interesat, da-, merge pe tocatura de cregi.. dar pe carbune din pacate rezultatele sint proaste. exemplu- la lemne, porumb scot cenusa la 15-20 zile, la carbune din 2 in 2 zile . despre exploatare- zilnic la ora 5 o incarc 3/4 din capacitate si am 24 ore aceeasi temperatura la o suprafata utila de 90m.p, pt ca daca o incarc la capacitate imi decaleaza programul. Si o chestiune foarte importanta- nevasta-mea si-a mutat bucataria in camera centralei, acolo primim iarna musafirii pt ca in casa nu se fumeaza, deschid usa cind se face fum de la tigari nu de la centrala si inca nu a fost cazul sa dau cu var!

Cismaru martie 29, 2018

 

O centrala foarte buna. Utilizez de anul trecut. Va recomand tuturor

Mircea SB  aprilie 25, 2018

 

Am si eu o centrala Stropuva 40 universala de anul trecut. Pot spune dupa ce aproape a trecut si iarna ca merge cum scrie in descriere. Am o suprafata de 200 m2 , 12 calorifere intre1.2m si 1.8 m, casa izolata exterior. Cosul il am inox dublu si este ok. Pana acum am mers numai pr carbune in combinatie cu putine lemne, 80% carbune si 20 % lemn. Autonomie minim 40 ore. Consum pana acum 7 tone carbune si aproximativ 1.5 m3 lemn. Eu sunt multumit nu am ce sa zic. O centrala mixta care functioneaza foarte bine atat pe lemne cat si pe carbuni. Aveti mare grija sa faceti montaju cum este in manual, eu am facut si e totul bine.

Diaconescu Ion martie 29, 2018

 

Anul trecut am achizitionat si eu o centrala S20U si am pus-o in functiune in Decembrie2017.
Functioneaza perfect si timp indelungat. In regim controlat (pe carbuni) scoate gazele de ardere aproape transparente – fum aproape deloc.
Am vazut multe comentarii in care se raporteaza probleme si va pot impartasi din experienta mea:
-Instalatorul nu “stie” centrala – eu am dat instalatorului schema de instalare si el a facut instalatia asa cum era pe schema – daca instalatorul nu poate citi o schema, apelati la altul… Nu lasati instalatorul sa faca modificari la schema de instalare (“din experienta mea indelungata de instalare centrale….” – asa incep cei care nu cunosc nimic). Insistati sa respecte schema si chiar verificati dvs daca lucrarea corespunde cu schema. Se mai pot monta robineti si aerisitoare in plus fata de cele din schema, pentru a va facilita reparatiile ulterioare.
-Nu ardeti pet-uri, materiale plastice sau alte gunoaie – de aceea apar depuneri pe centrala. Eu nu am nici o depunere si cazanul este ca nou!
-Nu ardeti carbuni de calitate inferioara sau/si cu umiditate ridicata – de aceea scoateti multa cenusa. Eu la doi saci de brichete de carbune (2x20kg=40kg) si 10kg de lemne, scot cam o galeata de cenusa si centrala merge 3 zile (3x24 ore) cu aceasta cantitate.
Recomand fara nici o retinere acest tip de centrale. cred ca este cea mai eficienta de pe piata si cea mai buna din punct de vedere pret/calitate.

Niculai UDUDEC martie 15, 2018

Va recomand aceasta centrala Stropuva celor care doriti sa aveti caldura. Eu am de 2 ani si pot spune ca am facut alegerea buna. Consum pe iarna 7 m3 de lemn si 2 tone carbune. Casa izolata 195 m2. Temepertura in camere 23-24 grade. Autonomie minim 19 ore. Eu personal am scapat de grija sa ma sa ma duc la centrala sa alimentez de cateva ori pe zi.

Mihai Dima februarie 22, 2018

Doresc sa achizitionez urgent o centrala Stropuva de 20 kw.Care este pretul pentru: Centrala; Montaj; PF, componente (pompa,,robineti,,supape,vas expansiune,boiler 120litri,etc.) Va multumesc!

Aurelia Gvanescu ianuarie 13, 2016

O centrala stropuva de 40 se poatevinde si cu plata in rate Daca asigurati si montajul si pif contracost si cit ar costa multumesc pentru raspunsurile dvs. Cu stima

stan m ilie februarie 6, 2016

Am un cazan de 40kw Stropova. Cel mai mare avantaj e ca are o autonomie mare de lucru.nu trebuie sa mergi permanent sa vezi dacă mai sunt lemne sau se termina.încălzesc casa cu 2 nivele care nu este termoizolata și are o autonomie de lucru de 24-28 de ore în condițiile în afară sunt pînă la minis 10 grade.

ANDREI februarie 10, 2016

 

Buna ziua,ma numesc Sandu Ioan si sunt in cautare de o firma serioasa care ofera servicii de instalatie de incalzire .Casa care am construit-o anul trecut tip anexa la casa parinteasca e formata din doua holuri , sufragerie+bucatarie iar la etaj am doua camere separate cu baie la mijloc.Nu am construit dupa un proiect special ,am planurile (schitele) facute de mine pe calculator cu toate dimensiunile .Nu ma pot prezenta la sediul firmei pt ca lucrez in afara tarii dar parintii mei sunt acasa pt orice nelamurire.As dori un pret ESTIMATIV pentru KIT COMPLET CU PUFFER DE 500L-800L pompe termostate senzori etc centrala termica STROPUVA S40U 40 kw ,incalzirea se va face prin radiatoare TEVI DE CUPRU IMBINARI COSITORITE vas expansiune supape de siguranta etc.,atasez planurile PE EMAIL pt o orientare estimativa cat mai precisa.Cu stima Ionut 

SANDU IOAN februarie 20, 2016

Am o suprafata de 200 de metri.. Incalzire pardoseala .. As putea monta si cateva calorifere avand in vedere diferinta fe temperatura pe tur …? Centrala are toate pompele necesare sau trebuie cumparate separat ?? 

Moraru august 8, 2016

Intentionez ca achizitionez o centrala cu gazeificare pe lemne si carbuni. Am o suprafata de 90-95m.p. Ce putere ar trebui sa aiba centrala? Ce cantitate de lemne trebuie pusa in centrala si ce cantitate de carbune si ce autonomie de ardere are cu fiecare combustibil? Va multumesc. Cu respect, Paul Roata

Roata PAul decembrie 20, 2016

Am achizitionat o centrala pe lemne si carbuni Stropuva S40U, si sunt foarte multumit. Am autonomie in functionare de 25-26 de ore pe lemne. Recomand aceasta centrala! 

Gheorge C. ianuarie 2, 2017

Calitatea produselor este foarte buna, investitia este ceva ce se amortizeaza in scurt timp datorita timpului redus in care trebuie sa alimentezi centrala si periodicitatii acesteia. Mai mult confort, mai putin efort si timp pierdut.

Ionel ianuarie 15, 2017

Produsele sunt de cea mai buna calitate si personalul tehnic care a efectuat montarea este foarte bine pregatit si foarte seriosi. Inca nu am apucat sa o folosesc foarte mult, centrala, dar pana acum sunt foarte multumit, o consider cea mai buna investitie de pana acum.

Vasile C. ianuarie 24, 2017

Am achizitionat un produs Stropuva si sunt foarte multumit de acesta, aproape ca uit ca este iarna afara. Nu mai stau cu grija sa verific centrala daca mai are ce arde, temperatura este constanta in tot imobilul.

Nicolae V. februarie 20, 2017

Pana in toamna o sa cumpar si eu o centrala. Am vazut la un vecin cum functioneaza si acum sunt convins ca face treaba buna. 

Mircea iulie 5, 2017

Am o centrala Stropuva de 4 ani. Pot spune ca sunt foarte mulțumit. Este ușor de lucrat cu ea, si ai câteva avantaje destul de importante. Autonomia o am de 24-25 ore. Temperatura in locuința 22-23 grade. Consumul pe iarna a fost in medie cam 15-16 metri steri de lemn. Eu încălzesc cam 250 m2, cu izolație de 5 cm. Folosesc lemne uscate. O curat odată pe an , primăvara. Cenușă o scot la săptămâna. Am încercat pe scurt sa va spun experiența mea . Pentru cei interesați eu le recomand Stropuva. 

Ion Marcel iulie 13, 2017

In luna Iulie 2016 am achiziționat o centrala Stropuva 40 kw Universala,montajul la făcut un instalator care are foarte multe lucrări la activ. dar când a văzut acest model a rămas uimit. spunându-mi ca el nu are nici cea mai vagă idee despre acest model.,i-am povestit cât m-am priceput eu,ulterior oferindu-i manualul de instalare.Dupa ce a studiat manualul a spus ca el nu pricepe in totalitate schema de montaj,a purtat discuții la tel.cu importatorul despre montaj,Schema de montaj este diferită fata de alte scheme de montaj care le regăsim in manualele altor modele de centrale.Ce va pot eu spune despre schema de montaj a acestei centrale,este ca putem încălzi cu o singura pompa , apa din boilerul termoelecric,radiatoarele ,si aproximativ 100 m2 de încălzire in pardoseala,având posibilitatea de a regla temperatura la radiatoare 40-80 c la pardoseala 30-50c cu ajutorul a doua vane si doi robineți speciali pentru reglare debit.Instalarea centralei a fost realizată in luna Septembrie radiatoare din aluminiu boiler termoelecric 100 L si 100m2 încălzire prin pardoseala.,toate materialele necesare efectuării instalației le-am făcut împreuna cu instalatorul ,eu doream radiatoare din oțel el spunându-mi ca radiatoarele din aluminiu sunt mult mai eficiente .am decis sa merg pe mâna lui. In luna Octombrie am pornit centrala eram nerăbdător sa văd cum funcționează si sa văd dacă am făcut alegerea potrivită,aprindem focul facem reglaje la tot ce trebuie admisie aer,robineți, vane aerisim pompa,si așteptăm .Apa ajunge in centrala la 50 c termostatul pornește pompa așteptăm încălzirea radiatoarelor dar ele rămân tot reci agentul termic ajunge in centrala la 85 c după 30-35min..încep discuțiile la tel.cu importatorul ,am început din reglajele de la început vane ,robineți ,admisie aer ,pompa,toate erau ok apa deja ajunsese la 95c eram debusolat,instalația trebuie aerisita așa spunea importatorul,a început aerisirea ,surpriza …. toate radiatoarele aveau aer după aerisire totul a fost ok.(in instalație am pus antigel pentru protecția radiatoarelor si centralei find vâscos acesta nu sa omogenizat cum trebuie si ne creat destule neplăceri,dar totul este bine când se termina cu bine)Am trecut deja o iarna si pot spune ca alegerea a fost buna, Funcționează așa cum mi-am imaginat Toate cunoștințele mele sunt uimite de performanțele acestei centrale,am vecini care nu le vin a crede de cea ce poate sa ofere aceasta centrala. Vecini mei au centrale la care pun lemne din patru in patru ore.Unul din ei chiar a supravegheato sa se convingă ca așa este,Durata de ardere este 24-30h lemne cu bricheti pana la 48 h iar cea mai mare autonomie am obținut-o cu bricheti de carbune de la Dedeman 4 zile .Centrala si schema de montaj ne ajuta sa avem comfortutul dorit temperatura poate fi menținută in radiatoare la cât dorim 40-80c.toamna si primăvara temperatura eu o setez din vana la 40c .in centrala 75-80c.poardoseala30-35c.Consumul este mic așa spune vecinul care fiind pensionar are grija de trei centrale diferite ,eu având cel mai mult de încălzit .cenusa o scoate la 10 zile dacă merg pe bricheti de rumegus la luna de curățat nu am curatato, verifica racordul dintre centrala si horn,preventiv,Unde este centrala montata jucam table si remi si savuram o palincuta naturală ardeleneasca. Anul acesta am cumpărat lemne in Iunie cam târziu ,dar sper sa le pot arde sunt lăsate la soare sper sa se usuce cât de cât.. Reglajele sunt esențiale dacă nu sunt bine făcute ,nu obținem ceea ce ne dorim,o spun din proprie experiența .Vecinul meu pensionar strânge banut cu banuț anul acesta sigur o cumpara, recolta la câmp este ff buna si dorește sași producă singur combustibil .bricheti din paie deci asta încălzire ECO . 

Popescu ioan iulie 15, 2017

Recomand pentru cei care vor o centrala buna . Are autonomie si faci si economie la lemne. 

Mari iulie 15, 2017

In anul 2011 am cumpărat o centrala cu gazeificare,in aceasta primăvara am constatat,ca la doua trei zile pierdea presiune,am făcut o verficare si am constatat,ca centrala este sparta,am vorbit cu un sudor care a spus ca se poate suda,tabla centralei.Si cum nu aveam nimic de pierdut acum câteva zile am încercat sa vedem ce putem face,totul a fost in zadar.Tot spatele centralei din camera de ardere era rascopt,In cei șase ani de funcționare centrala a functiont bine,făceam focul dimineața iar seara decât punem lemne pentru a funcționa si pe timpul nopți . Centrala are 40 kw încălzesc 230m2 ,iar acum trebuie sa cumpăr alta..Poate sa m-a ajute cineva cu informați,despre modul cum funcționează aceasta centrala?Vreau sa știu dacă funcționează pe carbune,pe bricheti,pe lemne cumparate primăvara,cea pe gazeificare funcționa super ok cu lemne uscate,dacă nu aveai lemne uscate plângeai lângă ea,așa am pățit eu prima iarna. Stropuva de 40 kw face fata la ce-am eu de încălzit?Vreau sa o cumpăr si vreau sa știu dacă se potrivește pentru casa mea,vreau sa știu dacă funcționează si cu carbune.Lemnele sa scumpit in ultima vreme, si de aceea vreau sa știu dacă este așa cum scrie.Timpul zboară foarte repede si acuș vine Octombrie.Va mulțumesc anticipat pentru ajutor.

Dumitru Marin iulie 17, 2017

Am acest model de centrala,de trei ani,o recomant cu toata seriozitatea,functineza ok.comfort maxim.fac focul si la doua zle,folosesc carbune si lemn.

Fatu Gheorghe iulie 19, 2017

Buna seara, ma intereseaza si pe mine aceasta centrala. Aveti centralele pe stoc? In cat timp livrati? Cat costa Transportul? 

Rica iulie 30, 2017

Buna ziua as vre sa stiu cit costa centrala de 40 de kw multumesc.

Coman Gheorghe august 27, 2017

O centrala foarte buna. Merge destul de bn, chiar daca este simplu construita. Pentru cine vrea confort este o alegere buna!

Marian septembrie 4, 2017

Vineri am făcut comanda si ieri am primit-o,am sa revin cu informați ulterior,autonomie mod de exploatare si tot ce o sa întâmpin .

Oprea septembrie 5, 2017

Eu am cumparat in februarie anul trecut o centrala de 20 kw si vreau sa va spun ca incalzesc 8 radiatoare si un boiler de 100l, am autonomie minim 20 ore, suprafata 130 mp. Important este sa respectati indicatiile din manual si sa aveti lemne uscate. Comparativ cu centrala cea veche nu suporta comparatie. Am autonomie si confort. 

Miu septembrie 10, 2017

Cam de 2 săptămâni am pornit și eu centrala. Este de 40 kilowați pe lemne și carbune. La prima impresie pare totul in regula, consuma destul de bine pentru aceasta perioada. Cu 2 brațe de lemne am autonomie 22 ore. Este mai mult decât suficient. Pana acum nu am pus decât lemne . O sa va mai scriu când o sa se mai răcească afara. Sa vedem ce consum scot iarna asta.

Nicusor octombrie 29, 2017

Buna ziua ,vreau sa primesc informatii mai multe la adresa de mai sus ! 

Patran Ion decembrie 19, 2017

Este o centrala super ok.Le multumesc celor care au gindito si au pus in aplicare acest proect.Montez centrale de 25 ani,Este singurul model de centrala care merita primul loc pe podium.

v,busuioc decembrie 26, 2017

Am cumparat și eu un model U40! E bine, sunt mulțumit, dar trebuie să vorbim și despre incovneniente: 1. NU ESTE ADEVĂRAT CĂ CENTRALA NU LASĂ CENUȘĂ DECÂT FOARTE PUȚINĂ! EU ODATĂ LA DOUĂ ZILE SCOT O ROABĂ DE CENUȘĂ! 2. SE ÎNFUNDĂ REPEDE CU ȘTIRIGIE, CAM DE DOUĂ ORI PE LUNĂ! ȘI PROCEDEUL DE CURĂȚARE ESTE DESTUL DE DIFICIL! Aș dori să vă întreb și pe voi, dragi prieteni, dacă și la voi se întâmplă la fel!

Tamas Ciprian ianuarie 6, 2018

Sunt interesat de achizitionarea unei astfel de centralaa dar ma intereseaza doua lucruri .1-Daca functioneaza si cu lemne fara a fi uscate si 2-Daca plata se poate si in rate?.Multumesc

Ivan Constantin ianuarie 15, 2018

“Va recomand aceasta centrala Stropuva celor care doriti sa aveti caldura. Eu am de 2 ani si pot spune ca am facut alegerea buna. Consum pe iarna 7 m3 de lemn si 2 tone carbune. Casa izolata 195 m2. Temepertura in camere 23-24 grade. Autonomie minim 19 ore. Eu personal am scapat de grija sa ma sa ma duc la centrala sa alimentez de cateva ori pe zi.”

Neagu februarie 20, 2018