Structura centralei Stropuva

Vă prezentăm centrala termica pentru uz casnic pe bază de combustibil solid la care timpul de ardere pentru o singură încărcătură se măsoară în zile. Cu o singură șarjă de lemn șu brichetă de rumeguș/paie, centrala arde timp de 30 de ore iar, cu cărbune sau turbă timpul de ardere este de aproximativ 3-7 zile.

Caracteristicile excepționale ale produselor fabricate in Lituania, care prelungesc timpul de ardere al cazanului pe bază de combustibil lichid, sunt distribuția de aer din partea superioară și arderea solidă fracționată din cadrul principiului de candelă.

Lista de preturi swiss hublot replica aaa lovely, helpful, quality. smok n18 vape kit for sale in usa recognized command with dining room table ceremony. we have all the vapetypes.com. the particular geneva indicate has been qualified simply by best what are the best replica watches. discover this can fit not only business suits. i watch 38mm hermes replica single tour strap for sale in usa while in the putting your equipment together also mixing practice,any link is best. more bonuses for sale is good and chic. moissanite rolex replica online store for men and women.
centrala stropuva
structura centrala Stropuva

STRUCTURĂ CENTRALĂ STROPUVA

 

Schema tehnica a centralei termice Stropuva

 1. Clapeta aer 
 2. Compartiment de preîncălzire a aerului
 3. Ieșire spre coșul de fum 
 4. Tija de comutare lemne cărbune (doar la modelele universale)
 5. Telescop de alimentare cu aer
 6. Ușă pentru alimentarea cu combustibil
 7. Distribuitor de aer
 8. Ușă pentru scoaterea cenușii 
 9. Cablu de ridicare cu inel 
 10. Cârlig de fixare
 11. Racord tur apa
 12. Racord retur apă 
 13. Racord pentru termometru 
 14. Racord pentru supapa de siguranță pentru presiune 1,5 bar
 15. Regulator de tiraj cu lant
 16. Bază 
 17. Grătar focar ( doar la modelele univerasale)
 18. Deflectori 
 19. Ventilator
 20. Combustibil

Ai nevoie de mai multe informații despre structura unei centrale Stropuva? 

DESCRIEREA STRUCTURII CAZANULUI

Cazanul pe combustibil solid este format din 2 cilindri, iar apa caldă se află între acești doi cilindri. În partea din față a cazanului se află regulatorul de tiraj cu lanț (15). Cazanul are uși pentru încărcarea combustibilului (6), pentru scoaterea cenușii (8) și pentru evacuarea fumului (3). De asemenea, există racorduri pentru tur și retur apa (11 – 12), termometru (13) și supapa de siguranță pentru presiune (14). 

Compartimentul de preîncălzire a aerului (2) pentru îmbunătățirea calității combustiei și a transmisiei de căldura este montat în partea superioară a compartimentului de ardere. Un telescop de alimentare cu aer (5) este montat în cazan la capătul căruia este fixat distribuitorul de aer (7). Cazanul Stropuva “U” este destinat pentru lemne, brichete din rumeguș, așchii de lemn și cărbune; are o tijă de comutare lemn/cărbune (4) și este dotată cu un gratar pentru focar (17) și un ventilator (19).

În partea superioară se află o deschidere pentru admisia de aer și clapeta de aer (1). Pe partea dreaptă a cazanului, în fața ușii, se află un cablu de ridicare cu inel (9) al mecanismului de alimentare cu aer și un cârlig de fixare pentru cablu (10). Scopul distribuitorului de aer (7) este acela de a distribui corect aerul în zonele de ardere de dedesubt și de lângă distribuitorul de aer. Nu se permite deplasarea distribuitorului de aer (7) în camera de ardere  pe durata arderii: dacă distribuitorul de aer se ridică și se coboară, se rotește și se adâncește în locul de ardere, funcționarea cazanului va fi ineficientă, scurtându-se astfel și durata de viață a componentelor sale.

PĂRȚILE CAZANULUI TERMIC

VENTILATOR 

În cazul peleților, brichetelor, lemnului de foc ud sau alte reziduri lemnoase vă recomandăm să folosiți VENTILATORUL.

Obligatoriu trebuie să folosiți ventilatorul atunci când ardeți cărbune sau turbă.

Modelele “U” și “BIO” se livrează împreună ventilatorul de aer.

Ventilatorul se conectează la un termostat de imersie sau de contact și se seteaza temperatura maximă la care sa oprească.

DISTRIBUITOR DE AER

Scopul distribuitorului de aer (3 Fig.) este de a distribui corect aerul în zonele de ardere, situate sub și lângă distribuitorul de aer, precum și în zonele de ardere situate în apropierea și deasupra acestuia. Distribuitorul de aer se sprijină pe marginile combustibilului care urmează sa fie ars. Distribuitorul nu trebuie deplasat în timpul functionarii centralei: ridicarea și coborârea distribuitorului de aer duce la o functionare incorecta a cazanului, consumul crește și poate duce la deteriorarea acestuia. La arderea combustibilului (lemn) se folosește un inel * (Fig. 4) care reduce alimentarea cu aer către centrul cazanului. Când se arde lemn de foc recomandăm să atașați distribuitorul astfel încât să existe un decalaj între țeava telescopică și distribuitorul de aer (Fig. 5). La arderea cărbunelui, inelul suplimentar trebuie îndepărtat pentru a crește alimentarea cu aer către centru. Îti recomandam atașarea distribuitorului de aer fără decalajul dintre tubul telescopic și distribuitorul de aer, la arderea cu cărbune (Fig. 6).

 * Numai pentru cazanele Universal.

Combustibilul ars din zona distribuitorului de aer lasa cenușă, dar dacă nu afectează procesul de ardere, dimpotrivă – protejează distribuitorul de aer. Producătorul își păstrează dreptul de a modifica distribuitorul de aer și de a îmbunătăți proiectarea acestuia.

GRĂTARUL FOCARULUI (figura 4)

Folosiți grătarul focarului atunci când ardeți peleți, cărbune, turbă și brichete de rumeguș. După ce deschideți ușa de jos, trebuie să îl fixați de cârligele din partea de jos a cazanului. Veți vedea că grătarul este poziționat în partea de jos a cazanului, după ce veți deschide ușa pentru îndepărtarea cenușii.

La cazanele “U” această componentă este folosită pentru a permite intrarea aerului secundar prin canalul din partea de jos, lucru necesar atunci când se arde cărbune sau brichete de turbă. Puneți grătarul pe fundul cazanelor universale atunci când ardeți lemne. Această componentă este inclusă la cazanele “Stropuva” “U” pe bază de combustibil solid.

DEFLECTOARE

Deflectoarele sunt concepute pentru a crește eficiența cazanului Stropuva. Montarea deflectoarelor,  vă recomandăm să o faceți prin ușa de sus, pe marginea de jos a compartimentului de preîncălzire a aerului interior.

SUPAPĂ DE SIGURANȚĂ (1.5 BAR)

Supapa este concepută să protejeze cazanul cu combustibil solid împotriva suprapresiunii. Supapa se deschide atunci când presiunea apei în cazan este mai mare de 1,5 bari, apoi apa fierbinte este eliberată în canalizare.

Supapa trebuie montată pe partea superioară a cazanului în apropierea evacuării conform indicatiilor de montaj.

supapa centrala

Ai nevoie de mai multe informații despre structura unei centrale Stropuva? 

Noutati

5 motive pentru a cumpăra o centrală pe lemne în rate

Numărul persoanelor care iau în considerare alternativele durabile și eficiente din punct de vedere energetic [...]

5 Recomandări pentru întreținerea corectă a centralelor pe lemne

Atât timp cât cumperi centrala pe lemne potrivită, aceasta poate fi o soluție foarte eficientă [...]

Mituri și adevăruri despre centralele pe lemne

Centralele pe lemne reprezintă o soluție tot mai frecventă pentru încălzirea casei, oferind căldură într-un [...]

5 aspecte importante la achiziționarea lemnului de foc pentru a evita înșelăciunile

Lemnul de foc reprezintă o sursă tradițională și eficientă de încălzire a locuinței în sezonul [...]

Cum să optimizez performanța centralei mele pe lemne?

Centralele termice pe lemne reprezintă o opțiune grozavă pentru încălzirea locuințelor. Acesta este motivul pentru [...]

Sfaturi generale pentru instalarea centralelor pe lemne

Nu este suficient să cumperi o centrală pe lemne de bună calitate, așa cum sunt [...]

Soluții pentru depozitarea combustibilului pentru centralele termice pe lemne

Centralele termice pe lemne reprezintă o soluție minunată pentru a-ți încălzi casa dar și pentru [...]

5 motive pentru a alege combustibilul solid pentru încălzire în 2023

Întrebarea ce combustibil să folosesc pentru încălzirea casei este în continuare de actualitate și în [...]