Structura centralei Stropuva

Vă prezentăm centrala termica pentru uz casnic pe bază de combustibil solid la care timpul de ardere pentru o singură încărcătură se măsoară în zile. Cu o singură șarjă de lemn șu brichetă de rumeguș/paie, centrala arde timp de 30 de ore iar, cu cărbune sau turbă timpul de ardere este de aproximativ 3-7 zile.

Caracteristicile excepționale ale produselor fabricate in Lituania, care prelungesc timpul de ardere al cazanului pe bază de combustibil lichid, sunt distribuția de aer din partea superioară și arderea solidă fracționată din cadrul principiului de candelă.

Lista de preturi
centrala stropuva

 

Schema tehnica a centralei termice Stropuva

 1. Clapeta aer
 2. Regulator bitermic de tiraj
 3. Reglet de lemn
 4. Compartiment de preîncălzire a aerului
 5. Tiraj coș de fum
 6. Tija de comutare lemn-carbune
 7. Telescop de alimentare cu aer
 8. Ușă pentru alimentarea cu combustibil
 9. Distribuitor de aer cu stabilizator pentru camera de ardere
 10. Combustibil
 11. Ușă pentru scoaterea cenușii
 12. Cablu de ridicare cu inel
 13. Cârlig de fixare
 14. Racord tur apa
 15. Racord retur apă
 16. Racord pentru termometru
 17. Racord pentru supapa de siguranță pentru presiune 1,5 bar
 18. Baza (fund cazan)
 19. Grătar focar
 20. Deflectori
 21. Ventilator

Ai nevoie de ajutor? 

Un consultant Stropuva specializat iti poate raspunde la intrebarile tale! Suna acum!

DESCRIEREA STRUCTURII CAZANULUI

Cazanul pe combustibil solid este format din 2 cilindri, iar agentul termic se află între acești doi cilindrii. Grosimea materialului din care sunt fabricati peretii cazanului este de 4 mm. În partea din față a cazanului se află regulatorul bitermic de tiraj (2) (pentru detalii vezi punctul 7.3). Cazanul are usi pentru încărcarea combustibilului (8), pentru scoaterea cenușii (11) și pentru evacuarea fumului (5). De asemenea, există racorduri pentru alimentarea cu apă (14 – 15), termometru (16) și pentru supapa de siguranță pentru presiune (17). Compartimentul de preîncălzire a aerului (4) pentru îmbunătățirea calității combustiei și a transmisiei de căldură este montat în partea superioară a compartimentului de ardere. Un telescop de alimentare cu aer (7) este montat într-un compartiment la capătul căruia este fixat distribuitorul de aer (9).

Cazanul termic “U” este destinat pentru lemne, brichete din rumeguș, așchii de lemn și cărbune; are o tijă de comutare (6) și este dotată cu un grătar pentru focar (19) și un ventilator (21).

Cazanul termic “BIO” este destinat pentru lemn de foc, peleți și brichete din rumeguș sau așchii de lemn. Acesta este dotat cu un grătar pentru focar (19) și un ventilator (21).

În partea superioară se află o deschidere pentru injecția de aer și clapeta de aer (1). Pe partea dreaptă a cazanului, în fața ușii, se află un cablu de ridicare cu inel (12) al mecanismului de alimentare cu aer și un cârlig de fixare (13).

Scopul distribuitorului de aer cu stabilizator pentru camera de ardere (9) este acela de a distribui corect aerul în zonele de generare de dedesubt și de lângă distribuitorul de aer, și în zona de ardere.

Nu se permite deplasarea distribuitorului de aer cu stabilizator pentru camera de ardere (9) pe durata arderii: dacă distribuitorul de aer se ridică și se coboară, se rotește și se adâncește în locul de ardere, funcționarea cazanului va fi ineficientă, scurtându-se astfel si durata de viață a componentelor sale.

VENTILATOR 

În cazul peleților, brichetelor, lemnului de foc ud sau alte reziduri lemnoase vă recomandăm să folosiți VENTILATORUL.

Obligatoriu trebuie să folosiți ventilatorul atunci când ardeți cărbune sau turbă.

Modelele “U” și “BIO” se livrează împreună ventilatorul de aer.

Ventilatorul se conectează la un termostat de imersie sau de contact și se seteaza temperatura maximă la care sa oprească.

DISTRIBUITOR DE AER CU STABILIZATOR PENTRU CAMERA DE ARDERE

(Figura 3) Stabilizatorul pentru camera de ardere este montat (fig. 3) în partea de jos a telescopului de alimentare cu aer (7) (fig. 1), este integrat la noile cazane. După montarea stabilizatorului se poate monta și distribuitorul de aer (fig. 3). Când se ard peleți sau lemne mici, distribuitorul se montează pe orificiul din mijloc, astfel încât spațiul dintre capătul telescopului de alimentare cu aer (7) (fig. 1) și distribuitor să se reducă cu 5 – 7 mm.

distribuitoare aer centrala Stropuva

A) Vă recomandăm să folosiți distribuitorul împreună cu stabilizatorul pentru camera de ardere, (fig. 3) în momentul în care ardeți lemne sau brichete. Acest arzător vine inclus la centralele pentru lemne.
*Producătorul își rezervă dreptul de a modifica sau îmbunătăți construcția distribuitorului de aer.

B) Vă recomandăm să folosiți distribuitorul împreună cu stabilizatorul pentru camera de ardere (fig. 3) atunci când ardeți lemne, brichetede rumegus / paie sau peleți. De asemenea, vă recomandăm să folosiți și ventilatorul împreună (fig. 2) cu acest arzător. Acest distribuitor se folosește la centralele “U” și “BIO”.
* Producatorul își rezervă dreptul de a modifica sau îmbunătăți construcția distribuitorului de aer.

C) Vă recomandăm să folosiți distribuitorul împreună cu stabilizatorul pentru camera de ardere (fig. 3) atunci când ardeți turbă sau cărbune. De asemenea, vă recomandăm să folosiți și ventilatorul pentru injecție de aer împreună (fig. 2) cu acest arzător. Acest distribuitor se folosește la centralele “U”.* Producătorul își rezervă dreptul de a modifica sau îmbunătăți construcția distribuitorului de aer.

Atunci când combustibilul arde, cenușa se adună sub distribuitorul de aer cu stabilizator pentru camera de ardere (fig. 3), însă nu împiedică arderea, dimpotrivă – protejează componentele. Nu ridicați distribuitorul de aer cu stabilizator pentru camera de ardere (fig. 3) decât atunci când este neapărat necesar; astfel crește durata de viață a componentei!!!

GRĂTARUL FOCARULUI (figura 4)

Folosiți grătarul centralei(19) (fig. 1); (fig. 4) atunci când ardeți peleți, cărbune, turbă și brichete de rumeguș. După ce deschideți ușa de jos (11) (fig. 1), trebuie să îl fixati de cârligele din partea de jos a cazanului. Veți vedea că grătarul centralei(19) (fig. 1); (fig. 4) este așezat, după ce veți deschide ușa de jos pentru îndepărtarea cenușii (11) (fig. 1).

La cazanele “U” această componentă este folosită pentru a permite intrarea aerului prin canalul din partea de jos a cazanului, lucru necesar atunci când se arde cărbune sau brichete de turbă.

La cazanele “BIO” cenușa trebuie să ardă complet. Puneți grătarul (19) (fig. 1); (fig. 4) pe fundul centralelor universale și „BIO” atunci când ardeți lemne. Această componentă este inclusă la centralele “Stropuva” “U” și “BIO” pe bază de combustibil solid.

gratar focar centrala stropuva

DEFLECTOARE (figura 5)

Deflectoarele (arc) 2 buc. (fig. 5) sunt concepute pentru a crește eficiența cazanului termic.  Montarea deflectoarelor (20) (fig. 1) vă recomandăm să le introduceti prin ușa de sus, pentru încărcarea combustibilului (8) (fig. 1) pe marginea de jos a rezervorului de preîncălzire a aerului interior.

deflectoare stropuva

SUPAPĂ DE SIGURANȚĂ (1.5 BAR)

Supapa este concepută să protejeze cazanul cu combustibil solid împotriva supraîncălzirii. Supapa se deschide atunci când presiunea apei în centrală este mai mare de 1,5 bari, apoi apa fierbinte este eliberată în canalizare. Supapa trebuie montată pe partea superioară a boilerului (17) (fig. 1), direct pe centrala, în apropierea evacuării .

supapa centrala