Cum poți evita incendiile produse din cauza coșului de fum

cos de fum

Suntem în mod oficial în perioada în care tot mai multe persoane aleg să folosească sistemele de încălzire. Temperaturile au început să scadă, iar astfel nevoia confortului termic este evidentă. Din păcate este și perioada în care avem tot mai multe știri despre incendii.

Cea mai frecventă cauză care duce la producerea incendiilor este coșul de fum! De aceea am decis să realizăm un material prin care ne propunem să ducem la conștientizarea pericolelor existente în această perioadă a anului. În acest fel sperăm că tot mai multe persoane vor decide să se ocupe de întreținerea corectă a coșului de fum.

Folosește un coș de fum profesional

Înainte de toate, ar trebui să te asiguri că ai un coș de fum profesional! Există companii care exact cu asta se ocupă: realizează coșuri de fum de o foarte bună calitate, menite să prevină stârnirea unui incendiu. Prin urmare, ar trebui să optezi și tu pentru această opțiune. Este sigură și totodată te ajută să eficientizezi funcționarea sistemului de încălzire.

Folosind un coș de fum profesional vei scăpa de condens, de coroziune și totodată vei obține un tiraj mai bun. Totodată, este important ca de instalarea coșului de fum să se ocupe o echipă de specialiști. Asta deoarece erorile la instalarea coșului de fum pot favoriza producerea unui incendiu.

Îți recomandăm să folosești un horn ceramic zidit sau, de ce nu, un coș de fum din inox. Ambele tipuri de coșuri vor reduce riscurile producerii unui incendiu.

Verifică des coșul de fum

Chiar dacă ai ales să folosești un coș de fum profesional, este important să îl verifici cât mai des. Există firme care se ocupă cu verificarea coșurilor de fum, așa că ar trebui să optezi pentru serviciile lor măcar de două ori pe an. În general, coșul de fum se verifică la începutul sezonului de încălzire și la finalul său.

Cel mai adesea, incendiile izbucnesc deoarece coșul de fum nu a fost bine curățat. Verificând coșul de fum, vei ști când este necesară o curățare, ceea ce și vei face.

Efectuează aceste două operațiuni de cel puțin două ori pe an iar astfel câștigi siguranță și confort. În plus, vei îmbunătăți randamentul centralei tale pe lemne, ceea ce sigur te va încânta.

De ce să verifici coșul de fum atât la începutul sezonului de încălzire cât și la finalul său? Este simplu! Pentru că între timp o mulțime de lucruri pot ajunge acolo, păsările își pot face cuib și la fel de posibil este ca praful și frunzele acumulate aici să ducă la izbucnirea unui incendiu încă de la prima punere în funcțiune a sistemului de încălzire. Vrei asta? Probabil că nu!

Ține cont de recomandările noastre iar astfel vei reduce la minim riscurile producerii unui incendiu la nivelul coșului de fum. În plus, alege și o centrală de calitate, alimentată cu lemn uscat, iar astfel vei reduce și mai mult riscurile. În acest sens, îți recomandăm să ai în vedere sistemele Stropuva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *