Tot ce trebuie să știi despre centralele Stropus

centrale stropus

Probabil că ai observat deja că în oferta noastră a apărut un nou nume: Stropus. Drept urmare, sigur vrei să afli mai multe detalii despre centralele Stropus. Aceste informații îți vor fi oferite în rândurile următoare. Asta deoarece în acest articol ne-am propus să-ți facem cunoștință cu centralele Stropus, o alegere excelentă pentru toți cei care își doresc un performant sistem de încălzire pe lemne.

Ce putere au centralele pe lemne Stropus?

Am adăugat în oferta magazinului nostru două modele de centrale Stropus, ambele cu o putere de 40 kw. La fel precum în cazul centralelor Stropuva, există un model simplu Stropus S40 și un model S40 universal.

Diferența între aceste două modele este reprezentată de faptul că Stropus S40 Universal poate fi alimentată și cu cărbuni.

Astfel, înainte de a alege un model anume, ar trebui să te gândești bine la tipul de combustibil pe care vrei să îl utilizezi.

Ce tip de combustibil utilizează?

Așa cum bine spuneam, modelele Stropus sunt centrale pe lemne. Asta însă nu înseamnă că pot fi alimentate doar cu lemn de foc, ci dimpotrivă. Pe lângă opțiunea de a folosi cărbuni, pe care o ai în cazul centralei Stropus S40 Universal, mai poți alege să folosești și alte tipuri de combustibil precum: peleți, deșeuri lemnoase, brichete din rumeguș, porumb, paie, brichete de turbă și multe alte tipuri de combustibil solid naturale.

Drept urmare, ai posibilitatea de a alege mereu opțiunea care îți oferă cât mai multe avantaje.

Ce autonomie au centralele pe lemne Stropus?

O caracteristică importantă a centralelor Stropuva este autonomia generoasă pe care o oferă. Este unul dintre motivele care au contribuit decisiv la popularitatea de care aceste centrale se bucură astăzi, motiv pentru care am insistat asupra ideii de a adăuga în ofertă doar centrale cu durată de ardere cel puțin la fel de îndelungată. Drept urmare, centralele Stropus au la rândul lor autonomii record, după cum poți vedea:

 • Atunci când alimentezi centrala cu lemn de foc, vei obține o ardere cu autonomie de până la 30 de ore;
 • Dacă optezi pentru folosirea de rumeguș sau brichete de turbă, un cazan plin va arde timp de 4 zile;
 • În cazul centralei Stropus S40 Universal, un plin cu cărbuni ofer autonomie de ardere de până la 7 zile;
 • Dacă folosești peleți pentru alimentare, autonomia poate ajunge până la 96 de ore.

De asemenea, există mici diferențe și la partea de structură a centralei. Modelul universal are în dotare o tijă pentru comutare lemn-cărbune, precum și un grătar de foc.

Ce suprafață poți încălzi cu aceste centrale?

Folosind o centrală pe lemne Stropus, indiferent de modelul ales, vei putea încălzi o suprafață cuprinsă între 200 și 400 metri pătrați.

Sunt centrale concepute pentru a încălzi clădiri de mari dimensiuni, cu costuri cât mai mici. Dacă acestea sunt și cerințele tale, atunci ai putea să comanzi acum o centrală termică Stropus!

De ce să alegi un cazan Stropus?

Există o mulțime de motive, unul mai convingător decât altul, iar dintre acestea amintim:

 • Sunt centrale simple și durabile, așa că odată ce ai investit într-o astfel de centrală pe lemne, ai garanția încălzirii eficiente cu costuri reduse pe termen îndelungat;
 • Consumul de combustibil este redus, ceea ce contribuie decisiv la reducerea costurilor pentru căldură;
 • Durata îndelungată de ardere garantează mai mult confort, deoarece nu va trebui să alimentezi prea des;
 • Sunt ușor de folosit, de curățat și de întreținut;
 • Pot fi cumpărate în rate;
 • Are un raport calitate/preț corect.

Multe alte avantaje vei descoperi dacă vei alege să îți cumperi și tu o centrală pe lemne Stropus. De asemenea, dacă ai și alte curiozități despre sistemele de încălzire Stropus, nu ezita să lași un comentariu. Revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil!

4 thoughts on “Tot ce trebuie să știi despre centralele Stropus”

 1. Szekrenyes Zoltan

  Buna ziua,am de incalzit o suprafata de 240 m2 As prefera o centrala Stropus Universal daca recomandati As vrea sa stiu dimensiunile multumesc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
  0
  Cosul tau
  Cosul dvs este golInapoi la magazin