Sfaturi pentru a alege corect o centrală pe lemne

În special în zonele rurale, sau pentru cei care locuiesc la casă, centralele pe lemne sunt surse de căldură foarte confortabile și se pretează perfect. Cu toate acestea, trebuie să ai de la bun început în vedere faptul că centrala pe lemne necesită spațiu mare pentru a funcționa corespunzător, atât pentru centrala în sine cât și pentru locul în care vei depozita lemnele. Deși centralele pe lemne au nevoie de foarte mult spațiu, va trebui să iei în calcul faptul că aceste centrale au și numeroase avantaje care le fac mai potrivite decât cele pe gaz în multe situații.

Facturi mai mici la gaz și la curent

Prețul pentru curent și pentru gaz are tendința de a crește foarte mult în ultima perioada iar motivele care stau la baza acestor creșteri sunt evidente. Atunci când folosești centrale pe gaz este mult mai simplu și mai ușor să obții cele mai bune rezultate astfel încât să diminuezi facturile la curet și la gaz dar și să obții confortul dorit în casă.

Care sunt cerințele casei tale pentru încălzire

Atunci când ai decis deja că vrei o centrală pe lemne, primul lucru pe care va trebui să îl faci este să iei în calcul faptul că centralele te vor ajuta să îți încălzești casa doar dacă sunt alese corespunzător și proporțional cu dimensiunile casei tale. Știi deja că ai nevoie de centrale care să te ajute sa îți încălzești casa pe timpul iernii, dar știi și care sunt cerințele pe care centrala ar trebui să le îndeplinească? De cele mai multe ori, cumpărătorii uită de aceste aspecte și se orientează exclusiv după preț.

Pentru început va fi foarte util un calcul de necesar termic deoarece cu ajutorul acestuia vei putea să spui aproximativ care este necesarul de căldură pe care va trebui să îl ai pentru casa ta, astfel încât să poți alege corect ce ai nevoie. Dacă alegi o centrală prea mare pentru o casă mică vei consuma combustibil în mod inutil, iar dacă alegi o centrală prea mică pentru o casă de dimensiuni mari, nu vei obține căldura de care ai nevoie.

Necesarul termic al clădirii reprezintă cantitatea de energie de care sistemul de încălzire are nevoie pentru ca întreaga structură să fie corespunzător încălzită și pentru ca toți cei care locuiesc în ea să se simtă bine.

Atunci când este calculat corect necesarul termic se vor lua în calcul mai mulți factori cum ar fi pierderile de temperatura, calitatea materialelor utilizate pentru a izola casa, zona geografică în care se află casa și alți factori similari. Poate fi imposubil să poți face singur calculul exact pentru necesarul termic și de aceea va trebui să calculezi cu ajutorul unui instalator sau să ceri sfatul unui specialist în centrale. Deși online vei găsi mai multe calculatoare pentru centrale, tot la sfatul unui expert ar trebui să rămâi pentru că aceștia știu cel mai bine care este modul optim de a cumpăra centrala potrivită.

1 thought on “Sfaturi pentru a alege corect o centrală pe lemne”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Cosul dvs este golInapoi la magazin