Pompa de recirculare a apei pentru centrala

O pompa de recirculare a apei este absolut necesara pentru o centrala pe lemne, aceasta fiind folosita pentru recircularea agentului termic in sisteme in care circuitul este inchis. Pompele de recirculare pot fi domestice, comerciale dar si industriale.

Exista asadar modele atat pentru centralele pe lemne cat si pentru pentru centralele pe gaz sau electrice. De cele mai multe ori, pompa de recirculare este folosita pentru circulatia apei in circuitele de incalzire sau de racire.

Schimbarea pompei de recirculare nu este intocmai floare la ureche. Achizitia unei astfel de pompe se face doar dupa o buna documentare, tinandu-se cont de debitul pompei de recirculare, de inaltimea de pompare precum si de conditiile de functionare.

Din acest punct de vedere ar trebui sa iei in calcul consultarea unui instalator. De asemenea, inainte de a merge la cumparaturi, ar trebui sa masori dimensiunea racordurile, distanta dintre axe, inaltimea de pompare precum si debitul.

Instalarea pompei de recirculare a apei pentru centrala pe lemne

Multe persoane se intreaba care este locul unde ar trebui instalata pompa de circulatie, dilema cea mai mare fiind intre tur si retur. Ei bine, poate fi instalata atat pe tur cat si pe retur. Pompele de recirculare vechi ar trebui instalate insa pe retur, deoarece acolo este temperatura mai mica iar astfel riscurile ca pompa sa se defecteze sunt mai mici.

Totusi, daca optezi pentru o pompa de recirculare noua si moderna atunci ar trebui sa stii ca acestea pot fi instalate la fel de bine atat pe tur cat si pe retur, prezentand o rezistenta superioara la temperaturile ridicate.

Ce marca de pompa de recirculare ar trebui sa aleg?

Marca a reprezentat mereu un criteriu foarte important de selectie a produselor atunci cand facem cumparaturi. In cazul pompelor de circulatie pentru centrala termica pe lemne, noi recomandam pompele de la Grundfos, Wilo sau DAB.

pompa recirculare

Este important sa nu optezi pentru un produs ieftin, deoarece acesta va avea si o calitate indoielnica. Drept urmare, s-ar putea dovedi a fi foarte ineficient din punct de vedere energetic.

De regula, o pompa de circulatie pentru centrala termica ar trebui sa aiba un pret cuprins intre 450 si 650 de lei. Preturile pot fi mai mari atunci cand mergi 100% pe mana instalatorului, asa ca achizitionezi pompa de la el.

Tine cont de faptul ca o pompa de recirculare buna trebuie sa aiba numaidecat o garantie cat mai mare. Mai exact, aceasta ar trebui sa fie de minim 12 luni. In caz contrar, poti avea neplaceri pentru care va trebui sa scoti alti bani din portofel, ceea ce nu te va incanta.

Asa cum spuneam, pompa de recirculare a apei pentru centrala pe lemne reprezinta o piesa foarte importanta a intregului sistem, drept urmare atat achizitia cat si instalarea dar si intretinerea ar trebui facute ca atare. Recomandarea Stropuva Romania este ca toate aceste masuri sa fie luate doar alaturi de un instalator priceput si cu experienta in montajul pompelor pentru centralele pe lemne.

Top 3 pompe de recirculare cu pret accesibil

Daca esti in cautare unei pompe de recirculare cu pret accesibil dar si care sa faca fata cu brio cerintelor tale, atunci ar trebui sa iei calcul si urmatoarele 3 modele:

  • Grundfos Alpha2L 26-60 180;
  • Wilo Yonos Pico 25/1-6;
  • Dab Evosta 3 60/180.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Cosul dvs este golInapoi la magazin