O centrala pe lemne, solutia potrivita pentru o incalzire

centrale termice pe lemne Stropuva

Criza economica i-a obligat pe romani sa caute solutii de incalzire cat mai eficiente din punct de vedere energetic. Facturile prea mari si scumpirea galopanta a gazelor si energiei electrice a dus la o scadere a apetitului pentru cumpararea centralelor electrice sau pe gaz, in condensare si o reorientare catre alte variante mai bune si mai ieftine. Pentru o casuta de la tara, o centrala pe lemne este mai mult decat suficienta pentru incalzire si apa calda menajera.

Deoarece nu depinde de gaz, centrala de acest tip este foarte simplu de utilizat, presupune doar incarcarea cu lemne, un combustibil solid ieftin si usor de gasit la orice ora si in orice zona.

Sistemele de incalzire pe baza de lemne sunt durabile, economice si foarte sigure, nu exista pericole de explozie, energia termica generata in urma arderii combustibilului solid in interiorul sau fiind suficienta pentru a obtine un randament foarte bun.

Costurile de exploatare

Costurile de exploatare sunt reduse, centrala pe lemne putandu-se monta independent sau cu oricare echipamente de incalzire „la pachet”. La ora actuala gasiti centrale termice care functioneaza cu lemne si cu ajutorul gazeificarii sau prin intermediul arderii clasice.

Centralele disponibile pe .stropuva-romania.ro sunt fabricate din materiale de calitate, arderea este prelungita la nivelul centralei pe combustibil lichid gratie distributiei de aer prezenta in partea superioara si arderii solide fractionate.

Se pot monta si unde exista incalzire in pardoseala sau incalzire centralizata normala, functioneaza cu tiraj natural, fortat sau inchis si deschis, au capacitati de pana la 40 kW si zone de incalzire pana la 400m2. Arderea este neintrerupta timp de 30 de ore pentru alimentare cu lemne – in cazul incarcarii cu carbuni, functionarea se extinde la cinci zile, dar doar la centralele care accepta o astfel de alimentare.

Se face economie la combustibil, la energie electrica, pentru ca la o centrala pe lemne aveti nevoie de o cantitate limitata de lemne si cam atat, nu exista condensare, nu se colecteaza rasina si se pot folosi si deseuri de lemn pentru alimentare – lemnul trebuie sa fie uscat. De asemenea, intretinerea e simpla, se curata de cenusa doar de doua ori pe luna, centrala putand fi exploatata vreme de 25 de ani fara probleme majore.

Vezi care sunt avantajele unei centrale termice pe lemne si carbuni Stropuva aici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Cosul dvs este golInapoi la magazin