Ghidul confortului: cum intretii casa de vacanta pe timp de iarna

peiesaj de iarna casa si anexe

Orice roman care are in proprietate o casa de vacanta la munte trebuie sa aiba in vedere o serie de aspecte deosebit de importante, pentru a o intretine in mod corect. Doar in acest fel se va obtine nivelul de confort dorit, din toate punctele de vedere.

In majoritatea cazurilor, casele de vacanta la munte nu sunt racordate la utilitati, fapt ce constituie pentru multi dintre proprietari un principal neajuns. De fiecare data, pe perioada sederii in casa de vacanta in sezonul rece, se pun doua probleme: apa calda si incalzirea. Ambele pot fi rezolvate foarte usor, printr-un raspuns simplu: centralele termice pe lemne de la Stropuva Romania.

Locuinta destinata relaxarii pe timp de iarna poate aduce proprietarilor mari probleme daca nu este dotata corespunzator. Proprietarii pot chiar sa isi scurteze sejurul petrecut acolo in anotimpul rece, intocmai pentru ca lipsesc cu desavarsire utilitatile. Neajunsul poate fi insa usor inlaturat daca se va alege una din solutiile de incalzire prezentate in cadrul site-ului .stropuva-romania.ro.

Aspecte de avut in vedere pentru intretinerea casei de vacanta la munte, pe timp de iarna

Probabil primul dintre elementele vizate se refera la asigurarea apei calde. Acest lucru poate fi obtinut fie prin instalarea unui boiler, fie prin alternativa unei centrale termice pe lemne. La cea din urma solutie, centralele termice Stropuva exceleaza si reprezinta un aarat reper al confortului in ceea ce priveste asigurarea apei calde.

Confortul termic reprezinta o alta prioritate de avut in vedere. Daca incalzirea nu poate fi obtinuta prin racord la sistemul centralizat – acesta este cazul majoritatii caselor de vacanta situate la munte – alternativa unei centrale termice pe lemne ine ideala. Avantajele de care pot beneficia cei care detin o casa de vacanta la munte, pe care o folosesc pentru concediile de iarna, sunt urmatoarele:

  • Costuri reduse. Lemnul este recunoscut ca fiind cel mai avantajos combustibil, daca luam in considerare raportul dintre pret si puterea calorica pe care o poate oferi. Spre deosebire de alte variante de centrale (pe gaz metan, GPL sau electrice), centralele pe lemne aduc proprietarilor cele mai avantajoase costuri asociate combustibilului utilizat.
  • Autonomie sporita. Pentru cei ce isi pun problema alimentarii constante a centralei cu lemne sau carbune, Stropuva Romania vine cu o solutie ideala. Este vorba despre un timp de ardere prelungit, care minimizeaza numarul deplasarilor repetate pentru alimentarea cu combustibil a centralei termice. Mai exact, cu o singura sarja de lemne, centrala Stropuva poate functiona intre 24 si 30 de ore, iar o varianta ce foloseste carbuni drept combustibil poate oferi o autonomie de functionare de pana la 5 zile.
  • Adaptabilitate la orice sistem de incalzire. Indiferent daca locuinta dispune de un sistem de incalzire prin radiatoare, de incalzire prin pardoseala sau de un boiler pentru incalzirea apei, centrala termica Stropuva se adapteaza perfect oricarei situatii.

Pentru a mentine un nivel de confort optim in casa de vacanta, mai ales pe timp de iarna, sfatuim de asemenea proprietarii sa aiba in vedere inca doua aspecte. Este vorba despre termoizolatie si inlocuirea ferestrelor.

Este binecunoscut faptul ca cele mai mari pierderi de caldura se inregistreaza la locuintele neizolate sau izolate necorespunzator. Caldura se pierde prin pereti, tavan sau chiar ferestre si usi, daca acestea sunt vechi si nu mai corespund standardelor de confort vizate. In acest sens, aplicarea unei termoizolatii, alaturi de inlocuirea ferestrelor, respectiv a usilor vechi cu tamplarie PVC si termopan constituie solutia perfecta.

Odata luate toate aceste masuri, confortul in casa de vacanta la muncte va fi asigurat pe deplin, pentru tot sezonul rece. In plus, celor care vor sa se relaxeze la munte, la casa de vacanta, chiar si in timpul verii, le recomandam sa isi amenajeze un foisor, un spatiu de relaxare in curte, unde vor putea simti pe deplin beneficiile aerului racoros si odihnitor de munte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Cosul dvs este golInapoi la magazin