Confortul termic si temperatura in locuinta

Romania are o clima care ne obliga sa ne luam masurile necesare pentru a obtine un confort termic placut in sezoanele in care temperaturile de afara sunt scazute. Cand vorbim despre aceste masuri, ne referim la utilizarea unui sistem de incalzire eficient cu ajutorul caruia sa obtinem o temperatura placuta in casa, astfel incat acasa sa reprezinte acel loc calduros, primitor si confortabil.

Cei care locuiesc la bloc si au o retea de gaze naturale la dispozitie, folosesc de cele mai multe ori o centrala pe gaz. Exista multe cazuri in care pentru incalzire se foloseste reteaua centralizata. Optiunile sunt mult mai variante atunci cand locuiesti la casa, iar asta deoarece este foarte probabil sa nu existe posibilitatea racordarii la o retea de gaze.

Solutia cea mai buna in astfel de cazuri este folosirea unei centrale termice pe lemne. Stropuva Romania iti pune la dispozitie modele de centrale performante pe lemne, cu un randament foarte bun, sigure si foarte avantajoase din multe puncte de vedere. Astfel, daca locuiesti la casa si doresti sa obtii un confort termic cat mai placut, exact ca la bloc, atunci ar trebui sa vezi numaidecat oferta noastra!

Ce inseamna confort termic?

Conform standardelor internationale, confortul termic este descris ca o senzatie generala de satisfactie in raport cu mediul care ne inconjoara. Atunci cand vorbim despre confortul termic din interiorul unei locuinte, principalii factori care stabilesc confortul termic sunt temperatura si umiditatea.

Temperatura dintre podea si tavan ar trebui sa fie cat mai omogena, astfel incat indicele de confort termic sa fie la un nivel cat mai ok. In ceea ce priveste umiditatea, aceasta nu ar trebui sa treaca de limita de 80%.

Daca limita de 80% este depasita, atunci apare disconfortul termic. Pentru a evita acest disconfort termic, este necesara achizitia unei centrale corespunzatoare conform necesarului termic al locuintei.

Sfaturi pentru pastrarea confortului termic

Nu doar obtinerea confortului termic este obligatorie, ci la fel de importanta se dovedeste a fi si pastrarea acestuia. Un prim lucru pe care trebuie sa il faci pentru a pastra confortul termic in casa este izolarea peretilor folosind materiale de cea mai buna calitate. Totodata, o buna izolare garanteaza temperaturi placute in interior fara a fi nevoie de folosirea sistemului de incalzire la capacitate maxima, ceea ce ajuta la obtinerea unor economii generoase.

Temperaturile ideale din locuinta sunt diferite in functie de camera. Practic, in dormitor dar si in camera de zi, temperatura ar trebui sa fie de 20 de grade Celsius. Cea mai mare temperatura ar trebui sa fie in baie, mai exact de 22 de grade Celsius, in timp ce pentru bucatarie sunt mai mult decat suficiente doar 18 grade Celsius.

Care este cea mai buna temperatura pentru camera copilului?

Este o intrebare de care ne lovim deseori. Cunoastem deja care sunt temperaturile ideale pentru dormitor, baie si bucatarie, insa in camera copilului cate grade ar trebui sa fie?

Ei bine, in camera bebelusului ar trebui sa fie o temperatura cuprinsa intre 22 si 24 grade Celsius. In timpul noptii, temperatura din camera acestora ar trebui sa fie cuprinsa intre 17 si 20 de grade.

Confortul termic este foarte important pentru o buna stare de sanatate. Acesta influenteaza in primul rand calitatea somnului.

Pentru a mentine temperatura optima in casa trebuie aerisite incaperile in mod frecvent iar utilizarea unui dispozitiv pentru controlul umiditatii se poate dovedi, de asemenea, de mare ajutor. O buna izolare este si, la randul sau, obligatorie. Sistemul de incalzire folosit, fie el si un cazan pe lemne Stropuva, ar trebui echipat cu un termostat astfel incat sa iti ofere control asupra temperaturii dorite.

Te invitam sa vezi oferta noastra de centrale pe lemne pentru a alege modelul potrivit nevoilor casei tale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Cosul dvs este golInapoi la magazin