Care sunt mai eficiente: centrale pe lemne si carbuni Stropuva vs. centrala termica cu ardere clasica?

instalare sistem de incalzire cu centrala pe lemne

Eficienta centralei termice se traduce in combustibil cat mai putin pentru alimentare si randament maxim in orice regim de functionare, costuri mai mici reflectate in facturi. Centrala termica cu Stropuva are un cazan foarte simplu de curatat, o camera de ardere incapatoare, unde va avea loc un tip de ardere special, arderea inversa. Nivelul de noxe este redus in cazul unor centrale pe lemne si carbuni stropuva.

La o centrala Stropuva veti intalni arderea cea mai eficienta, care nu permite supraincalzirea instalatiei, are si un ventilator electronic, care poate regla fluxul de aer si mentine randamentul crescut al echipamentului.

Modelele de centrale pe lemne si carbuni Stropuva pot fi instalate ca un cazan independent, pot fi integrate intr-un sistem mixt, alaturi de o centrala pe gaz. Lemnele introduse in centrala termica trebuie sa fie cu o umiditate mai mica de 30%.

Combustibilul solid care se aprinde in focar nu are cum sa fie stins imediat, caldura produsa trebuind consumata. Pentru consumarea ei se utilizeaza puffere, vase de expansiune deschise, circulatia naturala fiind obligatorie.

La centralele pe lemne STROPUVA gasim si o distanta intre compartimentul de incalzire si peretii boilerului, speciala pentru iesirea fumului acumulat, caldura fiind transmisa mult mai bine. Capacitatile cazanelor STROPUVA sunt de la 7 kw la 40 kw, suprafata de incalzire atingand si 400 m2.

Desi costurile initiale sunt mai mari, asta din pricina accesoriilor care vin impreuna cu centrala, pompe, puffere, vase expansiune, sisteme de siguranta, si se monteaza separat, randamentul acestor centrale pe lemne si carbuni stropuva este mare, asa ca pe masura ce anii trec, economiile facute cu incalzirea vor acoperi investitiile facute la inceput.

Pentru cine nu isi permite centrala exista si varianta cu ardere clasica, unde se poate alimenta folosindu-se combustibil ieftin, lemnul putand fi si mai umed, nu neaparat uscat. Investitia initiala este mica pentru centralele cu ardere clasica, insa se incarca foarte des, camera de ardere este mai mica.

De aceea recomandam acest tip de centrala, cu ardere inversa de sus in jos.

0
    0
    Cosul tau
    Cosul dvs este golInapoi la magazin