Care sunt cele mai bune lemne de foc pentru centrală

Lemnul de foc utilizat pentru arderea în centrală reprezintă cel mai important factor în ceea ce privește performanțele pe care un sistem de încălzire calitativ le poate oferi.

Astfel, înainte de sezonul rece trebuie să te asiguri că ai lemne de cea mai bună calitate pentru a evita orice tip de probleme în timpul sezonului rece. Însă ce presupune calitatea atunci când vorbim despre lemne de foc?

Toată lumea ne întreabă ce lemn de foc să folosească pentru centrală și am decis să vorbim pe această temă în rândurile următoare. Astfel, dacă te întrebi care sunt cele mai bune lemne de foc pentru centrală, sigur vei afla răspunsul din rândurile următoare!

Gradul de umiditate – aspectul cel mai important de care trebuie să ții cont când cumperi lemne de foc

Înainte de toate, lemnul de foc ar trebui să fie neapărat cât mai bine uscat. În caz contrar, performanțele centralei pe lemne nu se vor ridica deloc la nivelul așteptărilor, ci dimpotrivă. Aceasta va dezamăgi, deși nu are nici o vină.

Trebuie să achiziționezi doar lemn de foc cu un grad de umiditate cât mai scăzut, adică să fie bine uscat.

Dacă nu găsești să cumperi lemne pentru centrală uscate, atunci poți cumpăra și lemne verzi, pentru a le depozita până când se vor usca. Totuși, ar trebui să știi că uscarea lemnelor durează cel puțin un an. A

Cele mai bune tipuri de lemn de foc pentru centrală

Apoi ar mai trebui să ții cont și de esența lemnului de foc achiziționat. Ca o regulă generală, ar trebui să alegi doar lemn de foc de esență tare. În acest sens, îți oferim câteva exemple:

 • Fag și Stejar – cu o putere calorică de 4,1 kWh/kg;
 • Arțar și Mesteacăn – cu o putere calorică de 4,2 kWh/kg;
 • Plop – cu o putere calorică de 4,1 kWh/kg;
 • Pin – cu o putere calorică de 4,4 kWh/kg;
 • Molid/Brad – cu o putere calorică de 4,5kWh/kg.

De ce să nu cumperi lemn de foc verde?

În primul rând, pentru că nu îl vei putea folosi pentru arderea în centrală. Apoi, ar mai trebui să NU cumperi lemn de foc verde și pentru că vei plăti mai mult în mod complet inutil.

Cu cât conținutul de umiditate este mai ridicat, cu atât vei plăti mai mult pentru mai puțin lemn de foc. Gradul de umiditate crește greutatea lemnului, iar astfel tu vei avea o cantitate mică de lemne de foc însă, aparent, foarte grea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
  0
  Cosul tau
  Cosul dvs este golInapoi la magazin