Aspecte importante pe care trebuie să le știi despre centrala termică pe lemne

casa-cu-centrala-termică-pe-lemne

Oamenii care locuiesc la casă, atunci când hotărăsc ce sursă de încălzire o să folosească au în vedere eficiența însă și costurile necesare investiției. În cele mai multe cazuri se alege o centrală termică pe lemne, cu ardere tip lumanare sau cu gazeificare. Oamenii țin cont la achiziția unei centrale de costurile de cumpărare și de consumul lunar.

Aspecte importante pe care trebuie să le știi despre centrala termică pe lemne:

Atunci când vă achiziționați o centrală fie pe gazeificare sau cu ardere tip lumanare trebuie să țineți cont de camera de ardere, sa fie cât mai mare pentru a avea o autonomie bună dar și pentru o curățare mai ușoară. În cazul în care hotărâți să vă achiziționți o centrală pe gazeificare trebuie să știți că funcționează cu lemne uscate, de aceea trebuie cumparate cu minim un an, doi înainte. La centralele cu ardere tip lumanare camera de ardere este destul de mare si nu este foarte pretentioasa la combustibil, se pot arde lemne, brichete de rumegus, deseuri de lemn, carbune.

instalatorAtunci când achiziționați o centrală termică este important să discutați înainte cu un specialist, un instalator vă poate face un necesar pentru montaj, va calcula care este volumul camerelor pentru a stabili puterea centralei termice.

Instalația este un alt factor important, caloriferele sa fie de calitate. Se recomandă o instalație de cupru, pentru ca este cea mai rezistenta, pentru ca este costisitoare din punct de vedere financiar o alta variantă este o instalație din polipropilenă sau pexal. Este important să se știe faptul că polipropilena sau pexalul nu rezistă la temperaturi peste 90 de grade celsius.

Atunci când vă hotărâți la o centrală termică pe lemne coșul de fum este important pentru că acesta ajută la eficientizarea arderii. Pentru a nu întâmpina probleme este important ca centrala să fie montată într-o cameră tehnică, într-un spațiu nelocuit aferent casei, unde se vor monta echipamentele necesare pentru ca centrala să funcționeze conform schemei de montaj.

0
    0
    Cosul tau
    Cosul dvs este golInapoi la magazin