5 Recomandări pentru întreținerea corectă a centralelor pe lemne

intretinere centrala

Atât timp cât cumperi centrala pe lemne potrivită, aceasta poate fi o soluție foarte eficientă pentru încălzirea locuinței. Cu toate acestea, este important să o întreții corect, iar astfel te vei asigura că aceasta are parte de condițiile optime pentru o funcționare performantă.

Pentru a te asigura că centrala ta pe lemne funcționează în parametri optimi, în acest articol îți vom oferi mai multe recomandări pentru întreținerea corespunzătoare a sistemului tău de încălzire:

Curățarea și verificarea regulată a țevilor de fum și a coșului de evacuare

Este foarte important să cureți regulat coșul de fum și întregul sistem de evacuare. Cenușa se poate acumula pe traseul de evacuare, ceea ce poate duce la blocarea acestuia și la scăderea eficienței sistemului.

Sfatul nostru este ca această operațiune de curățare a coșului de fum să aibă loc cel puțin de două ori pe an. În acest fel, te asiguri că nu vor exista depuneri care să cauzeze probleme.

Verifică și înlocuiește regulat garniturile

Garniturile ușilor, ferestrele arzătorului și ale camerelor de ardere sunt foarte importante pentru a asigura o bună etanșeitate, așa că trebuie să verifici garniturile și să le înlocuiești atunci când descoperi urme de uzură.

Garniturile uzate sau deteriorate vor cauza pierderi de căldură precum și scăderea eficienței centralei.

Curățarea și verificarea camerei de ardere și a grătarului

Camerele de ardere și grătarul reprezintă zone în care are loc arderea lemnului, așa că sunt destul de mult expuse depunerilor și murdăriei în general. Trebuie să îți aloci timp pentru a le menține curate.

Curăță și verifică cu multă atenție aceste compartimente, pentru a obține o ardere eficientă și mai ales sigură.

Verificarea sistemului de reglare a aerului

În mod obișnuit, centralele pe lemne sunt dotate cu un sistem de reglare a aerului ce este folosit pentru a controla cantitatea de oxigen necesară arderii.

Drept urmare, trebuie să verifici în mod regulat acest sistem și mai ales să te asiguri că funcționează corect. O ardere eficientă a lemnului are nevoie de un aport adecvat de aer, așa că trebuie să te asiguri că acesta există.

Întreținerea exterioară a centralei pe lemne

În final, nu trebuie să uiți de exteriorul centralei și să oferi atenție și acestor componente. O centrală pe lemne necesită întreținere și la exterior, așa că trebuie să o cureți de murdărie și totodată să verifici toate componentele, pentru a te asigura că acestea sunt în cea mai bună condiție.

Acestea sunt câteva dintre cele mai importante reguli pe care trebuie să le aplici pentru a garanta condițiile optime de funcționare pentru o centrală pe lemne. Aplică-le și tu iar astfel vei reuși să obții rezultatele dorite.

De asemenea, dacă ai nevoie de o nouă centrală pe lemne, care să îți ofere confort și eficiență maximă, poți alege să comanzi o centrală Stropuva!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Cosul dvs este golInapoi la magazin