5 Centrale pe Lemne de TOP în 2023

top 5 centrale pe lemne 2023

În 2023 încălzirea pe lemne reprezintă principala opțiune pe care o mulțime de persoane o au. Lipsa rețelei de gaze naturale precum și caracterul accesibil al lemnului de foc au dus la popularitatea acestui tip de combustibil.

Așa se face că în 2023 sunt la mare căutare centralele pe lemne. Dar ce model de centrală să cumperi?

Pentru a beneficia de confort la un nivel înalt, de costuri avantajoase pentru încălzire precum și de un sistem de încălzire durabil și ușor de întreținut, trebuie să alegi cu grijă centrala pe lemne de care să te folosești.

Nu orice model de centrală pe lemne îți poate oferi o plăcută experiență de utilizare. De aceea, trebuie să ai grijă ce sistem de încălzire pe lemne alegi! Sfatul nostru este simplu: străduiește-te să alegi o centrală pe lemne cât mai bună.

Dar cum alegi o centrală pe lemne bună în 2023? Există câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când cumperi o centrală pe lemne. Iată care sunt acestea:

 1. Tipul de combustibil: poți alege între lemne uscate, rumeguș sau brichete. Fiecare are avantaje și dezavantaje, așa că trebuie să alegi cel mai potrivit pentru nevoile tale.
 2. Capacitatea de încălzire: asigură-te că alegi o centrală care poate încălzi în mod eficient spațiul pe care îl ai.
 3. Eficiența energetică: alege o centrală cu o eficiență energetică cât mai mare, astfel încât să poți economisi bani pe combustibil în timp.
 4. Sistemul de evacuare a fumului: asigură-te că alegi o centrală care are un sistem de evacuare a fumului eficient și sigur.
 5. Costul: compară prețurile diferitelor centrale și alege una care se potrivește bugetului tău și care oferă totuși un nivel satisfăcător de calitate și performanță.
 6. Garanția și service-ul: asigură-te că alegi o centrală care vine cu o garanție suficient de mare și care are un service bun pentru a te asigura că poți obține ajutor rapid în cazul în care apar probleme.

TOP 5 Centrale pe Lemne în 2023

Suntem siguri că vrei să afli care sunt centralele pe lemne pe care trebuie să le ai în vedere în 2023! Ei bine, avem câteva recomandări pe care le vei găsi în rândurile următoare. Descoperă care sunt TOP 5 Centrale pe Lemne în 2023:

1. Stropuva S20U

Stropuva S20U

Un prim model de centrală pe care trebuie să îl ai în vedere este Stropuva S20U. Vorbim despre o centrală universală ce poate fi alimentată nu numai cu lemn de foc, ci și cu multe alte tipuri de combustibil solid, dintre care se face remarcat cărbunele. Are o capacitate a cazanului de 20 kw și poate fi folosită pentru a încălzi suprafețe de până la 200 de metri pătrați.

În cazul încărcării cu lemne, timpul de ardere poate ajunge până la 30 de ore, iar la încărcarea cu cărbune, timpul de ardere poate fi de 5 zile.

2. Stropus S40 U– 40 kw

Stropus S40 U– 40 kw

O altă centrală pe care trebuie să o ai în vedere în 2023 este Stropus S40 U. Concepută special pentru spațiile de mari dimensiuni, aceasta dezvoltă o putere de încălzire de până la 40 kw. Folosind lemne de foc, poți obține o ardere ce durează până la 30 de ore.

Dacă folosești rumeguș, brichete de turbă sau alte tipuri de combustibil asemănătoare, timpul de ardere durează până la 4 zile.

În ceea ce privește încărcarea cu cărbune, un plin de combustibil oferă până la 7 zile timp de la ardere. De asemenea, dacă alegi să folosești peleți, obții o autonomie de până la 96 de ore.

3. Stropuva S10U

Stropuva S10U

Ai nevoie de o centrală pentru un spațiu de mici dimensiuni? Stropuva S10U este alegerea pe care trebuie să o faci. Aceasta poate încălzi o suprafață de până la 100 de metri pătrați. Timpul de ardere pentru o singură încărcătură de lemn este de 30 de ore iar dacă alegi să folosești cărbune, autonomia poate ajunge până la 5 zile.

Este dotată cu grătar de fontă și totodată dispune de un al doilea traseu de aer secundar, ce poate fi acționat cu o tijă poziționată deasupra centralei.

4 Centrala Kenda pe lemne 50 kw

Centrala Kenda pe lemne 50 kw

Chiar dacă suntem conștienți de faptul că centralele Stropuva sunt de o calitate foarte bună, trebuie să includem în acest top 5 centrale pe lemne 2023 și alte modele, realizați de producători pe care îi apreciem. Așa se face că în topul nostru se regăsește și centrala Kenda pe lemne de 50 kw.

Dată fiind puterea sa mare, este ușor de înțeles faptul că a fost concepută pentru a încălzi spații de mari dimensiuni.

Este realizată din oțel de 5 mm de înaltă calitate și poate fi alimentată cu diferite tipuri de combustibil solid, precum lemne, cărbune, deșeuri de lemn, tocătură și brichete de rumeguș.

5. Centrala Liepsnele L 20

Centrala Liepsnele L 20

În final, avem centrala Liepsnele L 20, realizată de asemenea de un alt producător. Cu o putere de 20 kw, acest cazan poate încălzi o suprafață de aproximativ 80 – 200 de metri pătrați. Autonomia este de 30 de ore la încărcarea cu lemn de foc și poate fi alimentată cu diferite tipuri de combustibil solid, precum lemnul de foc, brichetele și deșeurile de lemn.

Acesta a fost topul nostru de 5 centrale pe lemne în 2023. Tu ce model vei alege?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
  0
  Cosul tau
  Cosul dvs este golInapoi la magazin