Importanta si rolul robinetilor cu cap termostat la o centrala pe lemne

Importanta si rolul robinetilor cu cap termostat la o centrala pe lemne

Acest tip de robineti sunt dispozitive gradate, de regula de la 0 la 5, ce se instaleaza pe calorifere de aluminu, otel sau fonta, cu rolul sa regleze fluxul de apa calda, in functie de temperatura ambientala dorita. Utilizand acesti robineti veti putea reduce considerabil consumul de energie termica din locuinta, si astfel veti face economie de combustibil (lemne, bricheti, peleti, carbine, gaz, gpl, etc.)

Sunt un fel de manete rotative ce permit setarea temperaturii in fiecare camera si mentinerea acesteia constant, temperatura in cadrul locuintelor poate fi foarte bine controlata cu ajutorul robinetilor cu cap termostatic.

termostat robinet

Principalul beneficiu al acestor robineti cu cap termostatic este faptul ca dupa montarea pe radioatoarele din locuinta se poate regla temperatura individual in fiecare incapere. Capul termostat este confectionat dintr-un plastic rezistent si are filet pentru cuplarea pe robinetul de pe calorifere. Robintii sunt confectionati din alama, fie din bronz, cu suprafete finisate, satinate sau nichelate, rezistente la coroziune.

Avantajele robinetilor cu cap termostat

Avantajele folosirii acestor robineti se observa inca de la montare prin faptul ca ajuta la contabilizarea si controlul caldurii in fiecare locuinta si incapere. Prin montarea acestor robineti termostatici pe fiecare calorifer evitam pierderea de energie si diminuarea cheltuielilor cu incalzirea. Pe de alta parte, au capacitatea de stabilizare a temperaturii, independent si in mod autonom in fiecare incapere in functie de necesitati.

Un alt avantaj al capului termostat este acela ca in situatia in care locuinta nu va fi locuita pentru mai multe zile vom avea posibilitatea sa pozitionam capul termostat al caloriferului pe pozitia de anti-inghet, fara a risca inghetul apei in conducte. Reglajul acestora este foarte fin si nu va produce zgomote deranjante atunci cand va fi actionat, fiind o reglare precisa si comoda.

Mai sunt si unele capuri termostatice ce functioneaza in loc de lichid, cu gaz si mai sunt si situatii in care senzorul de temperatura poate fi conectat si extern si montat pe peretele interior al camerei.

In concluzie, termonstatul de calorifer permite reglarea si buna gestionare a consumului termic. Investitia intr-un astfel de robinet cu cap termostatic poate fi amortizata intr-un timp scurt. Statisticile arata ca dupa montarea robinetilor cu cap termostat pe calorifere, facturile de incalzire au inregistrat scaderi de pana la 25%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Cosul dvs este golInapoi la magazin