De ce este important sa iti cureti centrala si hornul

Odata cu debutul temperaturilor reduse, au inceput sa apara tot mai multe stiri despre incendii provocate de sistemele de incalzire. De aceea, ne-am decis sa facem un articol pe micul nostru blog exact pe aceasta tema: cum sa previi incendiile cauzate de sistemele de incalzire.

Siguranta reprezinta un detaliu care ar trebui sa intereseze pe toata lumea, iar acest aspect ar trebui sa reprezinte o prioritate atunci cand ne alegem sistemul de incalzire.

Inainte de toate, ar trebui sa optam mereu doar pentru sisteme de incalzire care inspira cat mai multa siguranta. Mai exact, materialul din care acestea sunt confectionate ar trebui sa fie cat mai durabil si totodata cat mai gros. De obicei, cu cat cazanul pe lemne este mai greu, cu atat ai garantia ca au folosite materiale premium.

In cazul centralelor Liepsnele, calitatea este unul dintre avantajele care le recomanda. Nu numai ca sunt confectionate din materiale groase care inspira atat siguranta cat si o durata mare de viata, ci totodata sunt dotate cu mai multe elemente care au rolul de a oferi mai multa siguranta prevenind astfel unele accidente care ar putea avea un final tragic.

Curatarea centralei si a hornului – lucrari esentiale din punct de vedere al sigurantei

Dar nu este suficient sa iti cumperi o centrala de calitate, precum Liepsnele, astfel incat sa eviti incendiile si alte probleme asemanatoare. Iar asta deoarece nici o centrala din lume nu iti va garanta ca esti 100% in siguranta, atata timp cat nu efectuezi lucrarile de intretinere recomandate.

Mai exact, este vorba despre curatarea peretilor cazanului dar si a elementelor acestuia. Poti folosi o perie din sarma pentru a indeparta depunerile care nu numai ca afecteaza performantele centralei, ci totodata o poate defecta si chiar poate cauza autoaprinderea in unele cazuri.

De asemenea, cosul de fum trebuie sa fie si el curatat in mod regulat, fiind una dintre principalele cauze a incendiilor.

Toate aceste lucrari sunt destul de usor de efectuat si nu ai nevoie de prea multa experienta sau de scule speciale in acest sens. Cu toate acestea, exista o multime de persoane care ofera aceste servicii contra cost, asa ca reprezinta o alta varianta pe care o poti lua in calcul, in cazul in care nu dispui de prea mult timp liber sau pur si simplu nu doresti sa te consumi prea mult.

Foloseste un detector de fum

Fumul poate fi, la randul sau, foarte periculos. Nu putine sunt cazurile in care persoane au murit din cauza fumului, iar de aceea un detector de fum este foarte important. Costa mai putin de 100 de lei, este usor de montat si cu toate acestea iti poate salva viata. De aceea este importanta detinerea unui astfel de senzor.

Acestea fiind spuse, speram ca sfaturile noastre te vor ajuta sa garantezi siguranta casei si familiei tale. Pune siguranta pe primul loc!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Cosul dvs este golInapoi la magazin