Cum sa iti pregatesti casa de sezonul de iarna

Luna septembrie e pe sfarsite, iar sezonul de incalzire se apropie cu pasi repezi. Practic, sunt mai putin de doua luni pana cand vom incepe sa punem lemne in centralele Liepsnele pentru a ne garanta confortul termic, iar de aceea trebuie sa ne asiguram ca avem casa pregatita pentru noul sezon de incalzire.

Facand aceste pregatiri, putem preveni foarte multe neplaceri si cheltuieli suplimentare pe care cu siguranta nu ni le dorim. Iata asadar sfaturile pe care ti le-am pregatit:

Verificarea sistemului de incalzire

Unul dintre primii pasi pe care trebuie sa ii faci este verificarea intregului sistem de incalzire. Inainte de toate, cazanul pe lemne necesita atentia unui instalator care sa faca o verificare in detaliu. Ba chiar se recomanda si o prima punere in functiune pentru a te asigura ca totul functioneaza ca la carte, pentru nu fi luat prin surprindere la debutul sezonului rece, atunci cand majoritatea instalatorilor sunt ocupati.

Apoi trebuie efectuata aerisirea caloriferelor. Acest lucru il poti face foarte usor, pe internet existand o multime de tutoriale pentru aerisirea caloriferelor.

In cazul in care sistemul de incalzire a parut tot mai ineficient in ultimii ani, este foarte probabil ca acesta sa fie vechi si sa necesite inlocuire. Ar trebui sa iti cumperi acum o centrala pe lemne Liepsnele pentru a scapa de grija incalzirii in sezonul rece.

Te vei bucura astfel de un sistem de incalzire cu un randament bun si care te ajuta sa faci economii considerabile pentru incalzire.

Verifica geamurile si inlocuieste-le daca este nevoie

De cele mai multe ori, frigul intra in casa din cauza geamurilor nu foarte bine izolate. In astfel de cazuri, o centrala termica pe lemne poate parea a fi foarte ineficienta, insa vina nu ii apartine. De aceea, iti recomandam sa faci o verificare in detaliu a geamurilor. Iar daca sunt vechi, atunci ar trebui sa le schimbi cu ferestre de tip termopan, deoarece acestea garanteaza o buna izolare, pastrand astfel caldura in interior mai mult timp.

La fel de multa caldura se poate pierde si atunci cand usile nu sunt foarte bune. Le poti schimba sau poti incerca izolarea lor folosind pernute lungi care se pun in zonele prin care frigul intra in casa.

Izolarea peretilor

Peretii ar trebui la randul lor sa fie cat mai bine izolati. Practic, orice fisura prin care frigul ar putea patrunde in casa ar trebui reparata. Inspecteaza toti peretii exteriori ai locuintei tale, iar daca necesita reparatii atunci ar trebui sa le faci acum.

Temperaturile de afara inca iti permit sa efectuezi lucrari in casa, iar de aceea ar trebui sa iei masurile necesare pentru ca in sezonul rece sa te bucuri de mai mult confort. Mai mult decat atat, in cazul in care casa ta nu este izolata, atunci ar trebui sa faci o investitie in materiale de calitate si mana de lucru profesionista pentru o lucrare cat mai buna. Cu toate ca poate veni cu costuri suplimentare, izolatia casei te va ajuta apoi sa faci foarte multe economii, mai ales pentru incalzire.

Verificarea si curatarea cosului de fum

In final, un element foarte important al sistemului de incalzire este cosul de fum. Acesta are rolul de a evacua gazele si fumul rezultat in urma arderii si poate influenta foarte mult performanta centralei pe lemne.

Totodata, verificarea cosului de fum trebuie facuta si din motive de siguranta. Foarte multe dintre incendiile care au loc iarna, se intampla din cauza cosurilor de fum de proasta calitate, necuratate sau montate necorespunzator. Din acest motiv ar trebui sa faci si o curatare a cosului de fum in sezonul rece.

Acestea sunt asadar verificarile pe care trebuie sa le faci pentru a-ti curata cosul de fum in sezonul rece. Iar daca ai nevoie de un sistem de incalzire cu un randament foarte bun, atunci cu siguranta ar trebui sa alegi o centrala pe lemne Liepsnele. Verifica oferta noastra pentru a beneficia de cel mai bun pret pentru centrale pe lemne!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Cosul dvs este golInapoi la magazin