Alegerea lemnului de foc – sfaturi utile

Nu mai este mult pana cand sezonul de incalzire debuteaza, iar persoanele care folosesc o centrala pe lemne si-au asigurat probabil deja stocurile de lemne pentru intreg sezonul. Dar, sunt si cazuri in care unele persoane inca nu si-au cumparat lemn de foc pentru acest sezon.Fie ca abia s-au decis sa treaca la incalzirea folosind o centrala pe lemne sau din motive strict financiare, nu toata lumea are magazia plina cu lemne uscate si pregatite pentru a fi arse iarna aceasta. De aceea am decis sa realizam un articol cu sfaturi utile pentru alegerea lemnului de foc.Tinand cont de popularitatea de care se bucura incalzirea cu combustibil solid, cu siguranta aceste sfaturi sunt mereu de actualitate, asa ca vor fi bine venite oricand cineva isi va dori sa faca o alegere cat mai buna a lemnului de foc.

Lemnul de foc – combustibil accesibil oriunde, oricand si oricui

Nu mai este o mirare faptul ca lemnul de foc se gaseste pe teritoriul Romaniei din belsug. Avem multe paduri dar si multe firme care doar cu asta se ocupa: planteaza copaci pentru a vinde apoi lemn pentru foc.Prin urmare, indiferent de zona tarii in care locuiesti, vei gasi cu siguranta foarte multe oferte pentru achizitia lemnelor de foc. Doar ca atunci cand ofertele sunt multe, sansele de a lua teapa sunt la randul lor numeroase. De aceea este de ajutor acest articol.Iti oferim cele mai utile sfaturi pentru a nu lua teapa atunci cand iti cumperi lemn de foc si le gasesti chiar in randurile urmatoare:

De ce trebuie sa oferi atentie alegerii lemnului de foc?

Lemnul de foc este unul dintre factorii care pot influenta foarte mult atat performantele centralei pe lemne cat si durata sa de viata. De aceea, ar trebui sa alegi lemnul de foc cu foarte multa grija.Practic, degeaba alegi cea mai buna centrala pe lemne atata timp cat nu ii oferi combustibil de cea mai buna calitate. Alegand lemn de calitate indoielnica, vor aparea foarte rapid probleme precum randamentul foarte slab, depuneri consistente in cazan si pe cosul de fum sau chiar defectarea anumitor componente ale sistemului de incalzire.

Ce lemn de foc sa eviti

Inainte de toate, ar trebui sa stii ca deseurile din constructii nu sunt o optiune recomandata pentru a fi folosita la alimentarea centralei pe lemne. Acestea pot fi tratate cu anumite substante chimice car ar putea provoca defectiuni grave cazanului sau chiar, in cazuri si mai grave, pot fi cauza unui incendiu.De asemenea, de evitat este si lemnul verde, sau cu un grad mare de umiditate crescut. Acesta este in primul rand ineficient. Dar, totodata este periculos pentru centrala si componentele sale. Atunci cand arzi lemne verzi in centrala, depunerile vor fi mai mari ca niciodata iar caldura oferita va fi destul de putina.

Ce lemn de foc sa folosesti pentru centrala?

In general, este recomandat lemnul de foc care are o putere calorica mare. Iar aici exista o multime de exemple. Fagul si stejarul sunt in topul preferintelor atunci cand vine vorba de lemn de foc, dar la fel de bine se prezinta si artarul, mesteacanul, plopul sau pinul. O alegere buna poate fi folosirea lemnului de brad pentru alimentarea centralei.Important este ca acesta sa aiba un grad de umiditate cat mai scazut, iar astfel si randamentul va fi unul superior.Alege lemn de esenta tare, bine uscat, sau lasa-l sa se usuce cel putin 2 ani, iar astfel performantele centralei tale pe lemne vor fi de top.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Cosul tau
    Cosul dvs este golInapoi la magazin